top of page

BEHANDELINGEN

Massagetechnieken & Behandelingen

Massage op maat

Holistische benadering

Lichaam & geest, emoties & gedachten zijn allemaal met elkaar verbonden. Het is belangrijk om het totaalbeeld van de mens te benaderen om het meest gunstige effect te verkrijgen.

Er wordt gekeken naar de  fysieke klachten en het emotionele en mentale aspect van de kwaal.

De behandeling wordt samengesteld uit verschillende technieken en benaderingswijzen, en afgesteld op jouw noden en klachten. Persoonlijk plan voor iedereen!

Prijs: € 45,00 Duur: ± 50 minuten.

Prijs: € 65,00 Duur: ± 90 minuten.

De volgende technieken kunnen toegepast worden in de Massage op Maat, naargelang wat er nodig is. 

Klankmassage

Ondanks wat de naam beweerd, wordt je niet gemasseerd met fysiek contact! Door het aanslaan van klankschalen die rond je staan of op je rug, wordt er een enorme rust ervaren door de klanken en trillingen van de klankschalen. 

Het wordt toegepast in het begin van een behandeling indien je heel moeilijk kan ontspannen of veel stress ervaart. Je hebt het gevoel dat je in de tafel wordt gedrukt en je wordt 'verplicht' even alle gedachten, emoties en spanningen in je lichaam los te laten.

Deze behandeling wordt toegepast bij MASSAGE OP MAAT

Therapeutische TuiNa

Het is een drukpuntmassage waarbij de meesterpunten van meridianen gemasseerd worden met verschillende technieken om ervoor te zorgen dat de Chi (Chinees voor levensenergie) terug in balans komt. Dit merk je fysiek, mentaal, psychisch, emotioneel uren en dagen na de behandeling; op vele manieren zal je de impact waarnemen!

Deze behandeling is voor iedereen geschikt, maar weet wel dat het aanpakken van drukpunten gevoelig kan zijn en pijnsensaties kan geven.

Deze behandelingstechniek wordt toegepast bij MASSAGE OP MAAT 

Cupping Massage

Zorgt voor het beter afvoeren van afvalstoffen en pijnverlichting. Door gebruik te maken van vacuüm cups worden er bloeduitstortingen gecreëerd, hierop reageert het afweersysteem waardoor de kwaal sneller aangepakt wordt door je eigen lichaam! 

Het heeft een instant effect op spieren, pezen, huid, bindweefsel, organen en meridiaanbanen.

Specifiek werkt het ook nog op allergieën, ontstekingen en cellulitis!

Deze behandelingstechniek wordt toegepast bij MASSAGE OP MAAT 

Triggerpoint Massage

Triggerpoints zijn pijnlijke contracties in spieren. Deze punten bevinden zich verspreid over het lichaam. De triggerpoints ook spierknopen genoemd, zijn redelijk gevoelig bij aanraking, en vaak de oorzaak van chronische pijn.

Deze behandelingstechniek wordt toegepast bij MASSAGE OP MAAT 

Medical Taping

Spieren zijn niet enkel belangrijk voor de beweging, maar ze zorgen ook voor een goede bloedsomloop, lymfestelsel en temperatuur. Indien de spieren niet goed werken, kan dit klachten met zich meebrengen. De tape dient als ondersteuning van de spieren, waardoor de klachten verbeteren.

Kinesiotape heeft een huidliftend effect, hierdoor is er meer ruimte in het bindweefsel en is er minder druk op de pijnreceptoren (zenuwen), lymfe- en bloedvaten. Hierdoor worden bewegingen verbeterd in plaats van beperkt om herstel bevorderen.

Deze behandelingstechniek wordt toegepast bij MASSAGE OP MAAT 

Orthomanipulatie

Het zijn zachte manipulaties die scheefstand en blokkades kunnen opheffen. Manipulatie zonder kraken. Het begint vaak bij een beenlengteverschil dat invloed heeft op de stand van de wervels. Een klein verschil in beenlengte kan een verschil betekenen in de rug!

Na het manipuleren volgen steeds stretchoefeningen en ook een ontspannende massage voor de spieren.

 

 Ideaal voor mensen met verschoven wervels, tenniselleboog, carpel tunnel, beenlengteverschil, enz.

Deze behandeling wordt toegepast bij MASSAGE OP MAAT

Holistic Pulsing

Is je emmer altijd halfvol en heb je het idee dat je jezelf voorbij loopt? Dan is holistic pulsing iets voor jou. Het is een golvende, pulserende methode waarbij je moet leert los te laten, zowel fysiek als mentaal. Je leert om je over te geven aan het continue ononderbroken ritme en wiegen van de pulser, waardoor zowel jouw beweging al die van de pulser synchroon gaan lopen. Hierdoor voel je je volledig ontspannen en in meditatieve toestand. 

Met deze techniek kom je helemaal tot rust en kan je ontsnappen van alle spanningen van het dagelijkse leven. 

Ideaal voor mensen die een boost nodig hebben, geen fysieke klachten ervaren en gewoon even willen ontspannen.


Olie-arme techniek, losse en luchtige kleding is aangeraden.

Manuele Lymfedrainage

Een goede doorstroming in het lymfestelsel is belangrijk voor een goede gezondheid. Het lymfesysteem zorgt het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vocht. Indien er een blokkade is in het systeem, kan je ziek worden of krijg je verschijnselen zoals oedeem. 

Het is een heel zachte massagetechniek die bedoeld is voor oedeem, huidproblemen (acne en eczeem), moeilijke vochtbalans, hooikoorts, bindweefselproblematiek, spierzwakte, spierpijn en melkzuurophoping.

Olie-arme massage, maar kleding moet gemakkelijk verwijderd kunnen worden van het te behandelen lichaamsdeel.

Prijs: € 40,00 Duur: ± 30 minuten

Fibromyssage

Fibromyssage is een techniek voor mensen met Fibromyalgie; een stoornis tussen het centrale zenuwstelsel en pijnsignalen. De pijn is per persoon en per dag verschillend, maar toch geeft deze behandeling een bevrijdend gevoel bij elke vorm van pijn en stress. 

Er zijn 3 varianten binnen deze behandeling: betere nachtrust, pijnverlichting en hoofdpijnvermindering. Pijn en hoofdpijn kunnen in één keer behandeld worden, de nachtrust variant is op zich en kan niet gecombineerd worden.

Olie rijke massage, opletten met vlekken op de kleding

Prijs: €45,00 Duur:  ± 50 minuten

Stoelmassage

De massage heeft zijn oorsprong in de Shiatsu; aan de hand van drukpunten worden gespannen zones in het lichaam losgemaakt. In de ergonomische stoel wordt de focus gelegd op nek, schouders, rug, armen en hoofd. 

Het is korte maar krachtige massage van 15-20 minuten en wordt uitgevoerd over de kleding.

Dit maakt de massage ideaal om uit te voeren op bedrijven voor tijdens de drukke kantoorjobs!

Geen excuses meer om even tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen.

Olie arme massage, losse en luchtige kleding is aangeraden.

Prijs: in de praktijk € 40,00 Duur:  ± 30 minuten

Prijs: Bedrijfsmassage: € 30,00 Duur: ± 20 minuten

bottom of page